deficiente la copii

  PROGRAM :
LUNI- VINERI: 7:30 - 21:30
SAMBATA: 8 - 16
DUMINICA: INCHIS (dar se pot face programari )

PROGRAMARI : se pot face programari la nr. 0722.555.112 si 0766.735.404
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  In cabinetele noastre din Bucuresti va oferim programe specializate individualizate pentru copii dignosticati cu diferite deficiente (congenitale sau dobandite). In cursul unei sedinte de recuperare medicala (gimnastica medicala) copilul este supravegheat in permanenta de un kinetoterapeut.
Pentru pacienti care nu pot sa se deplaseze la cabinetele noastre avem o echipa de kinetoterapeuti care se deplaseaza la domiciliul pacientului.

Cabinet Medical KINETOMEDICA I Str. 13 Septembrie, Nr. 128, Bl. P35, Sc. A, Parter, Ap. 3, Interfon 03, sector 5, BUCURESTI (langa Monitorul Oficial) Tel: 031 429 50 58 ; Mobil: 0722. 555.112   Cabinet Medical ALFAKINETIC Str. Iuliu Maniu, Nr. 69, Bl. 5P, Sc. 5, etaj 1, Ap. 169, Interfon 169, sector 6, BUCURESTI (zona Piata Gorjului) Tel: 031. 419 5861 ; Mobil: 0766 735 404
   
Cabinet medical KINETOMEDICA II, str. Dristorului Nr. 81-88, bl. B 13, etaj 1, ap. 04, sector 3 (Rondul Baba Novac, Mihai Bravu ,Dristor/zona Muncii) . tel. 031 429 50 58  si 0766 735 404  Cabinet medical Kinetomedica III, str.Alexandru Serbanescu nr. 23-25,  (zona  Aurel Vlaicu,Pipera, Baneasa, Aviatorilor)  tel. 031 429 50 58 si  0766 735 404
 
Cabinet Medical KINETOMEDICA IV , Bd. Dr. Taberei, nr.46, sector 6, Bucuresti (zona P-ta Moghioros, Prel. Ghencea, Bd. Timisoara); tel. 031 4195861; Mobil 0766 735 404


Programe individualizate pentru copii cu urmatoarele deficiente:


 Picior equin
  Picior equin reprezinta o deformatie a membrului inferior care este pozitionata in hiperextensie, fara sprijin de calcai. Apare mai frecvent la baieti decat la fete cu o frecventa de 1 la 1000 de cazuri. Cu ajutorul unei reeducari intensive prin programe de exercitii de gimnastica medicala se poate corecta aceasta deformare.  Piciorul in var equin prezent de la nastere poate indica si alte probleme de sanatate pentru sugar, deoarece este asociat uneori si cu alte maladii cum ar fi spina bifida.
 
Picior plat –platfus

   Piciorul plat, sau platfusul se defineste prin prabusirea boltilor longitudinala si transversala ale piciorului. Diagnosticul piciorului plat la nou-nascut este mai dificil. Pana la varsta de 4 ani, peste  90 % dintre copii au piciorul plat (platfus). Putem spune chiar ca platfusul este fiziologic. Platfusul (picior plat) este o afectiune  congenitala, dar poate aparea si ca urmare a unui dezechilibru intre solicitare si rezistenta ( platfus dobandit) , sau poate lua nastere ca urmare a modificarii arhitecturii osoase ( platfus posttraumatic ).

Genu varum si genu valgum
 Genu varum este o deviatie a gambei  spre interiorul axei membrului inferior, cu proeminenta genunchiului in afara.
 Genu valgum este o deviatie a gambei spre exteriorul axei membrului inferior, cu proeminenta genunchiului in interior

Torticolis
Torticolis reprezinta o afectiune asupra muschiul sternocleidomastidian si este cunoscut sub numele de "gat stramb" in care capul pacientului este inclinat pe o parte. Barbia copilului este indreptata spre unul din umeri, in timp ce capul este inclinat spre celalalt umar.
Torticolis congenital apare atunci cand muschiul sternocleidomastoidian care ajuta la extensia gatului este mai scurt. Acest tip de torticolis face ca gatul bebelusului si este cunoscut sub numele de torticolis muscular congenital.

Talus valgus
  Deviatia piciorului spre partea exterioara a membrului inferior poarta numele de talus valgus si este destul de frecventa la copiii de varsta sub  4 ani. Aceasta deformatie se datoreaza pozitiei neadecvate a membrelor inferioare in viata intrauterina. Talus valgus se corecteaza cu ajutorul unor programe specializate de gimnastica medicala (kinetoterapie) inca din primele zile de cand este pus un diagnostic cert. La cazurile mai grave se recomanda purtarea unei ghete ortopedice

Scolioza, cifoza si lordoza 

Coloana vertebrala este formata din 33-34 vertebre, dintre care : 7 cervicale, 12 dorsale, 5 lombare, 5 sacrale si 4-5 coccigiene. Deviatiile coloanei vertebrale se pot clasifica in :

-deviatii ale coloanei vertebrale in plan frontal -SCOLIOZA ( in "C" sau in "S"; dreapta sau stanga)

- deviatii ale coloanei vertebrale in plan sagital - CIFOZA sau LORDOZA.Displazie congenitala de sold
Displazie congenitala de sold ( articulatiei coxo-femurale), este o afectiune frecventa la fetite. Ea este cauzata fie de factori genetici, fie de cauze mecanice.
Factorul ereditar este foarte important in aceasta afectiune. Cauza meanica este reprezentata de un traumatism asupra copilului, suferit in perioada neonatala, produsa chiar in timpul unei nasteri pelviene.  
  Tratamentul trebuie inceput de urgenta, imediat ce a intervenit suspiciunea prezentei displaziei (luxatie ) de sold.

Entorsa la copii
  Entorsa reprezinta o leziune capsulo-ligamentara care se manifsta printr-o intindere ligamentara puternica sau prin ruptura microscopica partiala sau totala a ligamentelor.

Fractura la copii
Fractura reprezinta ruptura a unui os sau a unui cartilaj osos.


Luxatia la copii
 Luxatia rerezinta o deplasare a doua extremitati osoase ale unei articulatii antrenand o pierdere a contactului normal a doua suprafete articulare. In general luxatia se produce din cauza unui soc puternic sau o miscare brusta anormala, sau o luxatie la nivelul soldului in timpul nasteri cunuscuta sub numele luxatie congenitala de sold

Distrofia musculara la copii
    Distrofia musculara este o afectiune ereditara care se caracterizeaza prin deteriorarea partiala sau totala a musculaturii corporale. Uneori pacientul care sufera de distrofie musculara poate sa atinga un grad de invaliditate maxima. Cele mai frecvente distrofii musculare sunt:
-distrofia musculara Becker
-distrofia musculara Duchenne

Tendinita la copii
Tendinita reprezinta o inflamatie a tendoanelor (fascicule fibroase care fixeaza muschii de oase). Aceasta afectiune este dureroasa si afecteaza in general umerii, genunchii, coatele, soldurile, calcaiul si incheatura mainii.
Este necesara o interventie chirurgicala in cazul cand tendinita este severa si provoaca rupere de tendon.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

....a

 
Copyright © 2018 KINETOMEDICA. Toate drepturile rezervate.
 
Servicii creare site creare site
picior si equin, talus valgus valg var, genu varum, genu valgum, torticolis, distrofie, deficiente, copii, platfu fizioterapie si sindromul down , plat, tratament cu gimnastica, recuperare, medicala, kinetoterapie, exercitii, centru, cabinet, salon, sala,   deficiente, copii, platfus hemipareza sector 1 2 3 4 5 6 plat, tratament, gimnastica, recuperare, medicala si vertebre picior equin, talus valgus, var, genu varum, genu valgum, torticolis, distrofie, kinetoterapie, exercitii, centru, cabinet, salon, sala,   picior equin, talus valgus, var cu genu varum, genu valgum, torticolis, distrofie si mers pe varfuri deficiente, copii, platfus, plat, tratament, gimnastica, recuperare hemiplegie medicala, kinetoterapie, exercitii cu mers centru, cabine si salon varfuri si sala,